Woda mineralna, którą pijemy powinna nam dostarczyć cennych składników pożywnych takich jak wapń
Woda mineralna, jaką popijamy powinna nam dostarczyć cennych czynników kalorycznych takich jak wapń, magnez i potas. Statystyki wykazują, że kobiety pijące dużo wody mineralnej nie mają problemu z utrzymaniem właściwych proporcji tych elementów w organizmie ludzkim. Rodacy piją coraz więcej wody. W minionych latach na jedną osobę przypadło 15 litrów. W roku 2010 było to już 50. Teraz sprzedaż wody butelkowanej wzrosła o 20%. Pomimo to dane te nie dorównują innym mieszkańcom Europy. Pospolity Francuz pije na rok 120 litrów, Czech 70 a Włoch aż 160 litrów. Mimo kolosalnego zainteresowaniu wodą, stereotypowy klient nie ma kolosalnej wiedzy na jej temat, wskutek tego wypróbuj instalacja do ozonowania wody. Nie zna jej składu, a wymienić umie zaledwie trzy marki. Mimo, że woda mineralna jest o wiele zdrowsza, sięgamy po źródlaną, bo kojarzy się nam z czystością i naturą. Magazyny promujące zdrowe odżywianie nieczęsto zaznaczają różnicę między typami wody. W efekcie konsument nieświadomie pijąc nazbyt obszerne ilości wody ma prawo pozbawić swój organizm cennych składników mineralnych, niezbędnych do zgodnego rozwoju.
1. teksty
2. felietony
3. teksty
4. wpisy
5. felietony